Föräldraskap i Sverige och samverkan för integration

Yrkesväg-deltagare som läser sfi var nyligen på ett spännande och lärorikt studiebesök på ungdomsmottagningen i Hagfors.

Uppskattat initiativ

Liliana Melén, delprojektledare för Yrkesväg i Hagfors, berättar att studiebesöket var oerhört uppskattat.

– Det var en fantastisk möjlighet för den här gruppen att lära sig mer om verksamhetens uppdrag, hur det arbetas för ungas hälsa och välbefinnande och därmed få en närmare inblick i hur våra samhällstjänster fungerar.

Skapa trygg och inkluderande miljö

Lena Normén tog emot deltagarna på ungdomsmottagningen.

– Ett stort tack till Lena som öppnade sina dörrar för oss och berättade om deras värdefulla arbete. Det är genom sådana samverkansinitiativ som vi kan skapa en trygg och inkluderande miljö för alla våra invånare, oavsett bakgrund, säger Liliana Melén.

Nyckel till integration och delaktighet

Att öka förståelsen för det svenska samhället är en nyckel till integration och delaktighet.

– Genom att erbjuda möjligheter för den här gruppen att förvärva kunskaper om kommunens olika verksamheter och hur de fungerar, skapar vi en starkare gemenskap och öppnar dörrarna för nya möjligheter, säger Liliana Melén och fortsätter:

– Vuxenutbildningen är stolt över att kunna erbjuda sådana lärandemöjligheter och ser fram emot att fortsätta vårt samarbete inom kommunen för att främja integration. Tack till alla inblandade för en inspirerande dag!