Givande projektledarträff i Sunne

Studiebesök på praktisk SFI, workshoppar tillsammans med deltagare samt projektledarutveckling. Det var några av punkterna på agendan när Yrkesvägs projektledare samlades i Sunne.

Projektledare tillsammans med deltagare och projektkoordinatorer.

Projektledarutveckling med Indea

I början av december samlades Yrkesvägs projektledare för tionde gången. Denna gång var det Sunne kommun som stod för värdskapet.

Första dagen ägnades åt projektledarutveckling under ledning av Anna Orbe och Hanna Wunch Widoff från Indea.

– Det var nyttiga repetitioner i kombination med nya insikter, säger Sara Carlsson, projektkoordinator på det centrala projektkontoret på Länsstyrelsen Värmland.

Studiebesök och workshoppar

Dag två inleddes med studiebesök på arbetsmarknadsenheten och praktisk SFI där det bakades pepparkakor och tillverkades träpallar.

– Det utstrålades glädje och värme som kändes rakt in i hjärtat, säger Sara Carlsson.

Därefter höll Ammi Sundberg och Emelie Edqvist från Yrkesväg Sunne i två workshoppar om barnkonventionen och kulturkrockar. Här deltog även projektdeltagare och det blev många intressanta samtal.

– På projektledarträffen var det som alltid en bjussighet med att dela både framgångar och utmaningar. Sedan var det så nyttigt att få vidga sina egna perspektiv i värderingsövningar med deltagarna, säger Sara Carlsson.

”Två toppenbra dagar”

Projektkoordinator-kollegorna Josefina Rydén och Marie Andersson håller med.

– Det är en stor tillgång och ger mycket att få workshoppa tillsammans med deltagare och delprojektledare, framför allt för oss som inte jobbar ute i kommunerna. Jag slås varje gång vi träffas av vilken otrolig kunskap, värme och engagemang deltagare och projektmedarbetare besitter. Det är så kul att få vara en del av det här projektet, säger Josefina Ryden.

– Vi hade två toppenbra dagar tillsammans, det är alltid en riktig energiboost att få träffas fysiskt! Det var roligt att få besöka den fina verksamheten med praktisk SFI och att få workshoppa med deras fantastiska elever, säger Marie Andersson.

Pepparkaksbak på praktisk SFI.
Praktiska övningar kombineras med språkträning.
En annan grupp på praktisk SFI håller till i snickeriverkstaden.
Pallar med handtag tillverkas.
Deltagarna Elif och Brhane var med i workshoppar.
Ammi Sundberg och Emelie Edqvist från Yrkesväg i Sunne stod för värdskapet.
Workshoppar om barnkonventionen och kulturkrockar.