Träff för projektpartners och centrala styrgruppsmedlemmar i Arvika

Den 14–16 juni var det möte i Arvika för Yrkesvägs projektledare, centrala utvecklingsledare och centrala styrgruppsmedlemmar.

Under den första dagen i Arvika träffades projektledare och centrala utvecklingsledare. De besökte bland annat utbildningen Svenska för invandrare (SFI) i Arvika.

– Vi fick ett fantastiskt fint välkomnande med vacker sång och gott hembakat, säger, Marie Andersson, projektkoordinator för Yrkesväg. Vi var också på Arbetsmarknads- och integrationsenheten (AMI) där Emelie och Johan berättade om sitt arbete. En väldigt bra dag, fortsätter hon.

Foto på fem elever i svenska för invandrare (SFI) på i Arvika.
Elever som går SFI i Arvika.
Foto på Emelie och Johan på Arbetsmarknad och integrationsenheterna (AMI) i Arvika.
Emelie och Johan, AMI i Arvika.

Under den andra dagen av träffen i Arvika hade projektledare och centrala utvecklingsledare det tredje tillfället med projekt-/processledarutbildning tillsammans med Anna och Zenita från Indea.

– En toppenbra dag med massor av nya verktyg och övningar, säger Marie.

Parallellt med utbildningen anslöt den centrala styrgruppen till träffen och hade ett styrgruppsmöte. Efteråt gjorde de även ett studiebesök på AMI och SFI.

Arbete tillsammans med elever

Under den sista dagen i Arvika fick projektledare, centrala utvecklingsledare och centrala styrgruppsmedlemmar arbeta tillsammans med frågor som handlade om elevinflytande, jämställdhet och icke-diskriminering.

– Vi hade med oss flera elever från SFI i Arvika som tillsammans med sin projektledare hade planerat dagen, säger Marie. Så inspirerande och viktigt!

I deltagarnas sammanfattning av dagarna nämns bland annat inspiration, glädje, energi, värme, engagemang, kraft, hopp, utveckling, gemenskap, underbart, kreativitet, kärlek, roligt och hållbarhet.

Foto som visar projektledare, centrala utvecklingsledare och centrala styrgruppsmedlemmar som sitter vid olika bord och arbetar tillsammans.
Yrkesvägs projektledare, centrala utvecklingsledare och centrala styrgruppsmedlemmar arbetar tillsammans med elever från SFI i Arvika.

Bild på Yrkesvägs projektledare, centrala utvecklingsledare och centrala styrgruppsmedelmar.
Yrkesvägs projektledare, centrala utvecklingsledare och centrala styrgruppsmedlemmar.